Pirmasis Lietuvoje restoranas gyvūnams sulaukė neregėtos sėkmės

 

Praėjusį savaitgalį visame pasaulyje ir Lietuvoje buvo švenčiama Restoranų diena, kuri reiškia, kad bet kas ir bet kur gali atidaryti vienos dienos restoraną ir prekiauti savo pagamintu maistu. Šį kartą į restoraną buvo kviečiami ne tik žmonės, bet ir gyvūnai – renginių organizavimo įmonės „Menai Renginiai“ vadovė Erika Purauskytė vienai dienai atidarė pirmąjį Lietuvoje restoraną gyvūnams „Petbar“.

Žinoma, gyvūnams buvo leidžiama atsivesti ir savo šeimininkus.  Gyvūnų restorane „Petbar“ stebino be galo jaukios ir šiltos atmosferos bei gausybė amsinčių ir miauksinčių lankytojų. Čia viskas buvo lyg apsivertę aukštyn kojomis – restorano tikrieji svečiai buvo ne kas kitas, o keturkojai, kurie galėjo rinktis patiekalus iš būtent jiems specialiai paruošto meniu. Patiekalai gyvūnams buvo paruošti pačių organizatorių rankomis, todėl buvo šviežutėliai ir greitai graibstomi. Gausus veterinarijos gydytojos Ievos Kirchovaitės sudarytas meniu buvo paruoštas atskirai katėms ir šunims, jame buvo galima rasti tiek mėsos, tiek sauso maistelio ir net daržovių.

Galiausiai, žinoma, restorano svečių laukė šuniški ir katiniški desertai. Na, o jų atsivestiems šeimininkams taip pat buvo paruošta žmogiškų skanukų bei „dubenėliai“ su putojančiu vynu. Nors į restoraną susirinko gausybė skirtingų dydžių, veislių ir charakterių gyvūnų (bei žmonių, aišku), atmosfera čia buvo draugiška. Nors į restoraną susirinko gausybė skirtingų dydžių, veislių ir charakterių gyvūnų (bei žmonių, aišku), atmosfera čia buvo draugiška: katės draugavo su kanarėle, šunys draugavo su katėmis, šeimininkai džiaugėsi naujomis pažintimis ir neužmirštama patirtimi.

Nors į restoraną susirinko gausybė skirtingų dydžių, veislių ir charakterių gyvūnų (bei žmonių, aišku), atmosfera čia buvo draugiška. Visi „Petbar“ lankytojai už vaišes galėjo atsilyginti aukodami pinigus gyvūnų globos organizacijai „Rainiukas“. Restorano lankytojai buvo tikrai dosnūs – beglobiukams buvo suaukota net apie 200 eurų! Renginio organizatoriai žada tokio tipo vienos dienos restoraną atidaryti kiekvieną sezoną – tiek daug buvo sulaukta prašymų ir padėkų iš apsilankiusiųjų, kad kitos išeities tiesiog nelieka!

Na, o kol lauksime kito sezono primename, kad norintiems pramogauti, keliauti ir kitaip leisti laiką su savo augintiniais, verta apsilankyti VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“  tinklapyje www.draugiskigyvunams.lt . Čia jau sukaupta daugiau nei 700 įvairiausių vietų, į kurias galite atsivesti gyvūnus, duombazę – tad tikrai rasite, išsirinksite ir būsite šiltai priimti tiek jūs, tiek ir keturkojis jūsų draugas.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *