Į kuriuos paplūdimius galima atsivesti savo augintinius šią vasarą?

 

Informacija paruošta Evelinos Žičkutės iš VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“, siekiant skatinti žmones saugoti savo augintinius bei rūpintis gyvūnų gerove.

Prieš metus projektas „Draugiški Gyvūnams“ jau kalbėjo apie Lietuvos ir užsienio paplūdimius, kurie skirti poilsiautojams laiką leisti kartu su savo mylimais augintiniais. Šis klausimas išliko aktualus ir šiemet, nes atostogų sezonas prasidėjo kaip niekada vasarišku oru – tad noras ištrūkti prie jūros ar ežeriuko sukasi ne vieno galvoje. Gyvūnų šeimininkams, tiesa, aktuali dar viena tema – prie kurių vandens telkinių galima atsivesti savo keturkojus šeimos narius? Šio klausimo teiraujamės savivaldybių. Galbūt nebūtina niekur toli važiuoti?

Vilnius

Keturkojai vilniečiai gali mėgautis Neries vandeniu Vingio parke esančiame Augintinių paplūdimyje. Tikslus adresas – M. K. Čiurlionio 112, šalia stadiono ir šaudyklos. Rasti padės ženklai, nurodantys, jog teritorija priklauso augintiniams.

Kaunas

Į gyvūnams draugiškų vietų sąrašą Kaunas įtraukė antrąjį marių paplūdimį.

Palanga, Nida, Preila, Pervalka, Juodkrantė, Pirmoji Melnragė, Smiltynė

Palangoje gyvūnų zona yra priešingoje pusėje nuo pirmos maudyklos. Nidoje gyvūnų zona yra Šiauriniame paplūdimyje, netoli sporto zonos. Preiloje, Pervalkoje ir Juodkrantėje – nuo centrinių paplūdimių į Nidos pusę. Pirmojoje Melnragėje – prie šiaurinio molo, sporto teritorijoje. Smiltynėje – už moterų pliažo, prie pietinio molo. Rasti padės informaciniai ženklai ir gelbėtojai.

Utena

Utenoje su augintinias galima lankytis poilsiavietės zonoje prie Utenos tvenkinio, Vestuvių gatvėje bei poilsiavietėje prie Dauniškio ežero, Papievių gatvėje. Taip pat gyvūnai laukiami poilsiavietėse prie Ilgio ežero, Antalgės kaime, Leliūnų seniūnijoje; prie Dusyno ežero, Šiaudinių kaime, Vyžuonų seniūnijoje; prie Labės ežero, Tauragnų kaime, Tauragnų seniūnijoje.

Panevėžys

Prie „Ekrano“ gamyklos tvenkinio bei Piniavoje, prie Lėvens upės, vestis augintinių negalima, tačiau lankytis ir maudyti leidžiama kitur, kur yra priėjimas prie vandens, nenaudojamas žmonių.

Šiauliai

Vertingas atsakymas atėjo iš Šiaulių – nors tokio paplūdimio nėra, jis galėtų būti, jei miestiečiai parodytų iniciatyvą. Norintys pakeisti situaciją turėtų kreiptis į Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biurą su prašymu, kad paplūdimiuose būtų įrengtos zonos lankytis su gyvūnais.

Alytus

Specialių paplūdimių gyvūnams Alytuje nėra, tačiau juos vedžioti ir maudyti galima už 20 metrų nuo žmonių paplūdimio.

Birštonas

Galima atsivesti prie Birštono tvenkinių, negalima maudyti fontanuose.

Elektrėnai

Nors draudžiama vedžioti ir maudyti paplūdimiuose, tai galima daryti už paplūdimio teritorijos. Taip pat savivaldybės poilsio zonose.

Jurbarkas, Kauno rajonas, Kazlų Rūda, Pakruojis, Panevėžio rajonas, Plungė, Šiaulių rajonas, Ukmergė

Su augintiniais galima lankytis prie tų vandens telkinių, prie kurių nėra ženklo, draudžiančio tą daryti. Taipogi reikia laikytis bendrųjų taisyklių – pavadėlis, antsnukis, maišeliai ekskrementams, netrukdymas kitiems. Taip pat negalima maudyti.

Kupiškis

Kupiškyje savo augintiniui galima parodyti Uošvės Liežuvį, prie Lėvens tvenkinio.

Švenčionys

Galima atsivesti prie vandens telkinių, kuriuose neįrengti paplūdimiai. Augintiniai turi būti su pavadėliu.

Draugiškus paplūdimius gyvūnams galima rasti ir tinklapyje www.draugiskigyvunams.lt pasirinkus atitinkamą filtrą.

4 comments

  1. Renata

    Ką reiškia ‘negalima maudyti’? Su šampūnais? Ar išvis į vandenį leist negalima?

    1. ggi

      Sveiki. Išvis leisti šunų į vandenį negalima.

  2. Katerina

    Sveiki, o kur tiksliau yra Palangoje gyvūnų zona, kuri yra priešingoje pusėje nuo pirmos maudyklos? Kuri ta pirma maudykla skaitosi :)?

    1. ggi

      Tiksli Palangos paplūdimio gyvūnų zona jau mūsų žemėlapyje: https://draugiskigyvunams.lt/vietos/palangos-papludimys/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *