Vilniuje paminėta Šuns diena

 

Vakar vakare viena Vilniaus senamiesčio kavinių skambėjo nuo amsėjimo, kojyčių trepsėjimo ir kalbų. Lietuvos kinologų draugija ir VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (GGI) antrą kartą kvietė atšvęsti Šuns dieną. Į bene pirmą kartą Lietuvoje organizuotą vakarienę su šunimis susirinko apie dvidešimt keturkojų ir jų šeimininkų. Renginys „Maistas. Pokalbiai. Šunys“ vyko salotų bare „Mano guru“. Dauguma šunų – buvę gyvūnų prieglaudų gyventojai, radę naujus namus ir gavę galimybę pradėti naują laimingą gyvenimą.

Vakaro svečiai vaišinosi Mars Lietuva dovanomis ir dalinosi savo augintinių istorijomis: apie tai, kaip šuneliai atsirado jų namuose, kaip drauge pavyko įveikti visus sunkumus ir apie tai, kokią laimę gali atnešti į namus priglaustas gyvūnas. Pasakojusieji laimingas istorijas – vieni iš daugelio GGI projekto nebrisius.lt dalyvių.

Renginio metu buvo pristatytas ir dar vienas projektas – „Draugiški Gyvūnams“, kuris apjungia daugybę kavinių, restoranų, viešbučių, į kuriuos žmonės gali ateiti praleisti laiką bei apsistoti su savo augintiniais. Tokių vietų žemėlapį papildo galerijos, fotostudijos bei treniruočių salės. Atnaujintame puslapyje www.draugiskigyvunams.lt visi keturkojų mylėtojai, kurie mėgsta keliauti, ilsėtis, leisti laisvalaikį su savo ištikimiausiais draugais, gali rasti didžausią visų Lietovoje esančių draugiškų gyvūnams vietų sąrašą – apie 800 keturkojams draugiškų vietų. Džiugu, kad dalis žmonių jau yra girdėję apie galimybę vis daugiau vietų aplankyti su šunimis. Kiti apie tai sužinojo būtent šio projekto pagalba.

Šiais metais Šuns dienos moto buvo „Šuo-kolega darbe“. Tad šįvakar gyvūnų augintojai kalbėjosi ir apie darbdavių požiūrį į gyvūnus darbe. Nors Lietuvoje tokia praktika dar nėra labai populiari, situacija po truputį keičiasi. Vadovams sutikus nors kartelį atsivesti keturkojį į darbą, dažnai jis tampa dažnesniu  įstaigos lankytoju.

Renginio dalyviai dalinosi ir mintimis apie gyvūnų gerovę Lietuvoje bei patirtimi gyvūnų auginime. Ir nors keturkojų buvo tikrai daug, visiems pavyko sutarti draugiškai ir išvengti konfliktų. Tai buvo puikus pavyzdys to, kad socializuoti gyvūnai yra patys puikiausi kompanionai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *